F1 Arcade

LEVEL UP YOUR F1 ARCADE EXPERIENCE

Lights out, and Go!

F1® Arcade, ’s werelds eerste officiële premium F1® horeca en entertainment franchise, lanceerde in december 2022 zijn vlaggenschiplocatie van 1600 vierkante meter in Londen, met uitzicht op St. Paul’s Cathedral.

F1® Arcade brengt alle opwinding, glamour en sensatie van het Formule 1-rijden naar Nederland. 70 full-motion racesimulators, 2-reactiespellen, grote beeldschermen, het lekkerste eten en heerlijke cocktails zorgen voor een uitzonderlijke sfeer. Dit is sociaal gamen zoals je nog nooit eerder hebt gezien. F1® Arcade is ontworpen om de opwinding en spanning van de Formule 1 naar een groot publiek te brengen.

Ervaar hoogwaardige F1 Racesimulaties

In een wereld waar entertainmentmogelijkheden in overvloed aanwezig zijn, is er iets buitengewoons nodig om de aandacht van veeleisende klanten te trekken. F1® Arcade, de toonaangevende aanbieder van hoogwaardige racesimulaties, biedt een meeslepende social gaming entertainment ervaring die de opwinding van Formule 1-racen combineert met een uitgebreid eet- en drinkmenu, geschikt voor zowel sensatiezoekers als fijnproevers.

Laat je innerlijke racer los

Stap binnen in onze ultramoderne F1® Arcade-centra en bereid je voor op een reis naar het hart van de Formule 1-races. De racesimulators zijn van de nieuwste generatie met de allernieuwste technologie. De realistische beelden plaatsen je achter het stuur van een Formule 1-auto zodat je de spanning ervaart van snelle bochten met adrenaline-opwekkende acceleratie en de ultieme test van vaardigheid en precisie.

Geniet van gastronomische lekkernijen

Nadat je het virtuele racecircuit hebt veroverd, kun je bijtanken met het verrukkelijke menu en heerlijke drankjes, speciaal samengesteld om jouw race-ervaring aan te vullen. Het menu biedt een ruime keuze aan overheerlijke gerechten, van klassieke hamburgers en pizza’s tot internationale gerechten en verfrissende drankjes.

Of je nu zin hebt in een snelle hap of op zoek bent naar een meer uitgebreide dinerervaring, het culinaire team zal al jouw smaakpapillen tevreden stellen.

Een bloeiend franchisebedrijf opzetten

F1® Arcade gaat niet alleen over het bieden van een uitzonderlijke entertainmentervaring; het gaat ook over het opbouwen van een succesvolle zakelijke onderneming.

De franchisemogelijkheid biedt een unieke combinatie van winstgevendheid, toegankelijkheid en merkherkenning. Met de bewezen staat van dienst en het uitgebreide ondersteuningssysteem beschik je over alles wat nodig is om een bloeiend F1® Arcade-restaurant op te zetten. Het verdienmodel in de huidige locaties kun je gerust buitengewoon noemen.

Doelmarkt- en locatievereisten

De ideale franchisenemer is een horecaondernemer met een passie voor entertainment, heeft een sterk zakelijk inzicht en heeft klantenservice hoog in het vaandel. Wij zoeken ondernemers die de drive en vastberadenheid bezitten om een succesvol franchisebedrijf op te bouwen in de geest van de merkwaarden van F1® Arcade: opwinding, innovatie en kwaliteit.

Om het uitgebreide aanbod van racesimulators en een culinair restaurant te kunnen huisvesten, werken zij met grote locaties (1250 tot 2000 m2) met een prominente ligging, goed zichtbaar en makkelijk bereikbaar. Dit zorgt ervoor dat een F1® Arcade locatie een uitzonderlijke bestemming wordt voor entertainmentzoekers en een plezierige ervaring voor de gasten.

Sluit jij je aan bij de F1® Arcade-familie?

Wat kun je verwachten?

Key Business concept

F1® Arcade is een internationale organisatie die wil uitbreiden. Zij zijn op zoek naar nieuwe franchisenemers en locaties.

F1® Arcade is de eerste en enige F1-ervaring met een officiële licentie, ondersteund door de Formule 1, die speciaal ontworpen is voor publiek.

De indeling en aankleding van de locaties van een F1® Arcade wordt geheel voorbereid door de franchise organisatie, de voorbeelden van London, Birmingham en Boston, laten zien dat dit van heel hoog niveau is.

De Franchise formule

De franchiseformule heeft de unieke ondersteuning van de investeerders in Formule 1. De organisatie is uiterst zorgvuldig als het gaat om het merk Formule 1, zij zijn op de achtergrond dan ook actief aanwezig.

De formule biedt de unieke mogelijkheid om mee te liften op de populariteit van de Formule 1, gevoed door de documantaire Drive to Survive. En in Nederland natuurlijk door de beste formule 1 coureur van deze tijd.

De formule vraagt voor het beste rendement een manager met veel ervaring in de Hospitality wereld. De volledige customer journey is uitermate belangrijk bij de F1® locaties.

Het ontwerp van de locatie weerspiegelt de gevoelens van nostalgie door de glorieuze energie van de F1 te combineren met elementen van glamour en elegantie, waardoor een prikkeling van alle zintuigen ontstaat en de gast naar een tijdloos moment wordt getransporteerd.

De grafische vormgeving en de beleving zorgen ervoor dat men graag terugkomt.

Locatie

Waar starten we een F1® Arcade locatie?

De wens van de organisatie is dat we ons als eerste richten op Amsterdam en Rotterdam.  De grootste uitdaging is de grootte van de locatie koppelen aan de juiste plek.

We denken aan een locatie waar minimaal 60 racingsimulators goed in passen samen met een mooie horecagelegenheid. Een locatie van 1250 tot 2000m2 lijkt hier voor nodig.

Franchise Partners

Start in Nederland 

F1®  Arcade gaat graag in gesprek met ondernemers die het een mooie uitdaging vinden om een grote locatie te starten. Ruime ervaring in hospitality is wel een vereiste. 

Het aantal fans voor de F1 is ook in Nederland uitzonderlijk groot en het aantal wordt alleen nog maar groter. De marktpotentie voor een F1@ Arcade in Nederland is dan ook groot.

 

 

DE OPKOMST VAN F1 ARCADE

De competitieve horeca blijft een ongelooflijke en gestage groei doormaken


Waarom Nederland?

Nederland komt om verschillende redenen naar voren als een aantrekkelijke zakelijke bestemming voor F1® Arcade, ’s werelds eerste officiële premium F1 ervaringsgerichte horecamerk. Ten eerste beschikt Nederland over een fervente en groeiende schare fans voor de Formule 1, gevoed door het succes van lokaal talent Max Verstappen.

De Nederlandse passie voor autosport creëert een mooie markt waar F1® Arcade gebruik van kan maken.  F1® Arcade biedt een meeslepende ervaring die past bij onze racecultuur.

Bovendien staat Nederland bekend om zijn openheid en neiging om innovatieve en unieke entertainmentconcepten te omarmen. F1® Arcade sluit met zijn state-of-the-art simulatoren en authentieke Formule 1-ervaring perfect aan bij de Nederlandse honger naar baanbrekend en eersteklas entertainment.

De diverse demografie van het land, gekoppeld aan een sterke economie, biedt een gunstig landschap voor F1® Arcade om zichzelf te vestigen als een go-to-bestemming voor zowel autosportliefhebbers als casual fans.

Bovendien biedt de strategische ligging van Nederland binnen Europa F1® Arcade een centrale hub voor verdere uitbreiding naar aangrenzende markten. De Nederlandse gastvrijheid en ondernemingsvriendelijke omgeving bieden een solide basis voor het floreren van F1® Arcade, waardoor Nederland een spannende en strategische keuze is voor de Europese uitbreiding van het merk.

Investering

Afhankelijk van de start die gemaakt wordt zijn er verschillende financiële modellen te bespreken. De grootte van de locatie is mede bepalend voor de investering.

Franchisevergoeding

F1®  Arcade werkt met een entree Fee van $ 500.000,- voor Nederland.

Royalty Fee van 5.0 %

Experience Fee 20.%

Online Marketing Fee $ 4000,-

 

 

 

Franchise overeenkomst

De startersovereenkomst kent een looptijd van 5 tot 7 jaar, afhankelijk van de huurovereenkomst.

Procedure

F1®  Arcade heeft aan Franchise Match gevraagd om de Nederlandse markt te ontwikkelen. We starten dan ook met de procedure bij Franchise Match waar Jack Weber je graag uitgebreid informeert.

 

Ik wil graag meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij Sandbox VR

Stuur dan een e-mail naar:

Jack.weber@tachyons.nl

of bel: 06-12551487 (Jack Weber)

Waar open je een F1 locatie?

De wens van de F1® Arcade organisatie is dat de 1e locatie in Amsterdam of Rotterdam geopend wordt.

We spreken hier over grote locaties, de locatie in London is bijvoorbeeld 1600 m2 en die in Birmingham 1200 m2. Dus het vinden van een beschikbare locatie wordt een mooie uitdaging.

Het totale project voor het starten met een F1® Arcade locatie is een compleet traject waar de investeerder en de verhuurder van een locatie zullen samenwerken.

De verdienpotentieel van een F1® Arcade is, zoals we kunnen zien bij de al gestarte locaties, uitzonderlijk positief te noemen.

 

Wil je meer weten stel dan hier je vraag!