Harry Ramsden's

World Famous fish & chips!

THE WORLD’S MOST FAMOUS FISH & CHIP BRAND

De franchise van Harry Ramsden’s is een uitzonderlijke zakelijke kans, gebaseerd op het beste van de Britse culinaire cultuur, maar met bewezen internationale aantrekkingskracht. Al bijna 100 jaar hebben zij generaties klanten bediend, van de bescheiden oorsprong in een klein Engels stadje tot tientallen verkooppunten op enkele van de meest lucratieve locaties in Groot-Brittannië en Maleisië.

Ze zijn nu op zoek naar nieuwe partners die een echte honger hebben naar grootschalige groei, de passie en toewijding om ons merk naar nieuwe internationale gebieden te brengen, en de ambitie om hun eigen multi-unit businessportfolio te laten groeien.

Waarom Harry Ramsden’s

Harry Ramsden’s is ongetwijfeld een geweldig Brits instituut! In feite is het ’s werelds beroemdste Fish & Chip-winkelmerk 95 jaar lang generaties gezinnen gediend.
Ze zijn ook de langst bestaande restaurantketen van Groot-Brittannië en kunnen dat ook
bewijzen met hun geschiedenis die terug gaat tot 1928 toen Harry Ramsden zijn eerste opende winkel in Guiseley in West Yorkshire.

Ze zijn zeker trots op hun erfgoed en vandaag volgen ze dezelfde leidende principes die Harry definieerde toen hij zijn eerste winkel opende namelijk:

‘To be the first choice for Fish & Chips, offering the best quality products and providing real value for money for our customers’

Waarom Nederland?

Nederland is een land waar het eten van vis een traditie is en waar het eten van vis vaak een wekelijks terugkerende traditie is in gezinnen.

Het gaan werken met het unieke concept van Harry Ramsden’s in Nederland bied je meerdere mogelijkheden. Er zijn een drietal franchiseconcepten waar je uit kunt kiezen of die je tegelijk kunt inzetten voor jouw Nederlandse onderneming.

Wat kun je verwachten?

Key Business concept

Wanneer je je aanmeldt voor een franchisepakket van Harry Ramsden’s, gaat dit een langdurige en zeer winstgevende ervaring voor beide partijen.
Het is zeker in beider belang dat er wordt samengewerkt om succes te garanderen en, om dit te onderstrepen, biedt de Franchise een solide looptijd in onze franchisecontracten – inclusief verlengingsopties op voortschrijdende basis –
zodat je weet dat je wanneer je kiest voor Harry’s, echte eigendomszekerheid hebt.

De Franchise formule

Als je bij Harry’s-franchise aansluit, zijn wij ervan overtuigd dat je een scala aan voordelen en diensten krijgt die ongeëvenaard in de branche zijn.
Concreet bieden zij:
• Een gevestigd merk met een hoge bekendheid en geloofwaardigheid
• De ‘know how’ om je bedrijf op te zetten en te runnen
• Onderzoek en ontwikkeling van producten en apparatuur
• Een gevestigde website met een link naar je eigen lokale pagina
• Regelmatige training en blijvende ondersteuning
• Regelmatige review meetings en hulp en advies
• Nationale promotionele activiteiten
• Tactische marketingondersteuning
• Nationale en lokale PR-ondersteuning

Locaties

De locaties kunnen verschillen van grootte, ze zijn gekoppeld aan de verschillende franchise concepten waar je voor kunt kiezen.

De verschillende opties zijn een full-service restaurant, een quick-service restaurant of een Harry’s hut, allen met hun eigen eisen voor de locatie.

 

.

Franchise Partners

Groei in Nederland met een doel

Harry Ramsden’s gaat graag in gesprek met ondernemers die dit grote merk ook groot willen maken in Nederland.  Een goed business- en groeiplan is belangrijk in de samenwerking met dit franchise merk.

Your Commitment to Harry Ramsden’s

Om succesvol te zijn, vragen wij je om te werken aan de ontwikkeling van jouw bedrijf, proactief te zijn, een ‘can-do’ instelling te hebben en actief te zijn in jouw regio door activiteiten te ontwikkelen in jouw regio.

De rol van Multi Unit Franchisenemer voor degenen die ‘hands on’ willen zijn.

De rol van Area developer – voor degenen die binnen een afgesproken periode een aantal verkooppunten willen ontwikkelen.

Concreet zijn wij op zoek naar jou om:

• Te zorgen voor de benodigde investeringen om het bedrijf te ontwikkelen.
• Succesvol het merk te exploiteren/beheren volgens de vereisten van het Franchisehandboek.
• Ondersteuning van nationale promotionele activiteiten te verzorgen.
• Met onze hulp het merk enthousiast op de markt te brengen binnen je lokale regio.
• Je team te trainen en te motiveren om topkwaliteit te leveren, geweldig service te verlenen en het handhaven van de hoogste hospitality standaarden.

Investering

Er is een package vergoeding voor elk van de drie concepten:

Full service restaurant package Fee: £ 30.000

Quick service restaurant package Fee: £ 25.000

Harry’s Hut: £ 10.000

Franchisevergoeding

Harry Ramsden’s vergoedingen: 

Royalty Fee van 5.0 %

Marketing Fee 1.%

Lokale Marketing commitment 2,5% van de omzet

 

 

 

Franchise overeenkomst

De startersovereenkomst kent een looptijd van 5 tot 7 jaar, afhankelijk van de huurovereenkomst.

Procedure

Harry Ramsden’s heeft aan Franchise Match gevraagd om de Nederlandse markt te ontwikkelen. We starten dan ook met de procedure bij Franchise Match waar Jack Weber je graag uitgebreid informeert.

 

Ik wil graag meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij Harry Ramsden’s

Stuur dan een e-mail naar:

Jack.weber@tachyons.nl

of bel: 06-12551487 (Jack Weber)

Waar open je een Harry Ramsden’s Locatie?

Door de verschillende conceptmogelijkheden die er zijn bij dit franchisemerk kunnen ook verschillende locaties een optie zijn.

Voor full-service restaurants kies je ongetwijfeld voor locaties waar veel mensen langs komen, daar waar ook veel toeristen worden verwacht.

Voor quick service restaurants, een vorm die we al veel zien in Nederland, zijn kleinere locaties slim, ook weer op plaatsen waar veel klanten verwacht kunnen worden, een NS station of een evenementenlocatie.

Met de speciale pop-up of met een permanente Harry’s Hut kun je veel kanten op zoals staan tijdens festivals.

 

 

Wil je meer weten stel dan hier je vraag!