(leestijd 3 minuten)

Motivatie is overgewaardeerd. Je omgeving is vaak belangrijker.

Het kan verleidelijk zijn om het niet halen van je doelen te wijten aan een gebrek aan wilskracht of aan te weinig talent, en om succes toe te schrijven aan hard werken, inspanning en doorzettingsvermogen.

Het is zeker zo, dat die zaken van belang zijn. Wat echter interessant is, is dat als je onderzoekt hoe menselijk gedrag in de loop van de tijd is gevormd, dan ontdekt je ook dat motivatie (en zelfs talent) vaak overgewaardeerd wordt. In veel gevallen is de fysieke en mentale omgeving belangrijker.

De onzichtbare hand

Omgeving is de onzichtbare hand die het menselijk gedrag vormt. We zijn geneigd te geloven dat onze gewoonten een product zijn van onze motivatie, ons talent en onze inzet. Zeker, deze kwaliteiten zijn van belang. Maar het verrassende is dat, vooral gedurende een lange periode, je persoonlijke kenmerken en kwaliteiten worden overmeesterd door je omgeving.

Fysieke omgeving

Ik werkte bij een heel mooi bedrijf, een familiebedrijf wat al lang bestond.  De kantoren waren dan ook al lang ik gebruik, nostalgische meubels zo hier en daar. Kantoren waar al heel wat collega’s in hebben gewerkt. Oude posters of foto’s op de muren. Heerlijk sfeervol kantoor.

Door groei van het bedrijf was een verhuizing naar een nieuwbouw kantoor de meest logische oplossing.  Een heel fraai, mooi, strak, modern pand werd gebouwd en daar ging de groei van het bedrijf verder. Met een andere sfeer en een ander gevoel, vrij snel ook met andere collega’s. Het nieuwe kantoor was schoner en netter, wat maakte dat we ons anders gingen gedrag. Aangepast aan de nieuwe fysieke omgeving.

Mentale omgeving

Je vrienden zijn op een hele natuurlijk manier je vrienden geworden. Daar heb je geen uitgebreide gesprekken voor gevoerd, je vriendengroep is door de buurt waar je leeft, de school waar je leert, of door de sport die je doet ontstaan. Je ziet vaak dat vriendengroepen uit eindelijk allemaal ongeveer hetzelfde verdienen en op hetzelfde niveau werken.

Wanneer je kijkt naar een carrière van een voetballer, dan start hij bij de amateurs, maakt de stap naar professioneel sporten in Nederland, en dan de stap naar professioneel sporten in het buitenland. Daarna wellicht nog de stap naar een van de grootste clubs in het voetbal. Steeds zal van zijn mentale vermogen meer worden gevraagd. En zal de fysieke & mentale omgeving zorgen dat hij zich automatisch aanpast aan het hogere niveau.

Hoe kun je een betere omgeving voor jezelf ontwerpen?

Er zijn meerdere manieren om een omgeving te ontwerpen die succes bevordert.

Hier zijn drie strategieën:

Ten eerste, automatiseer goede beslissingen.

Ontwerp waar mogelijk een omgeving die goede beslissingen voor je neemt.

Als je bijvoorbeeld kleinere borden koopt, kunt je gewicht verliezen doordat je automatisch de portiegrootte van je eten aanpast aan je bord. Een studie wijst uit dat mensen tot 22 procent minder voedsel eten door over te schakelen van 30 cm borden naar borden van 25 cm.

Als je meer wilt bereiken is het slim om vaker in contact te komen met mensen die nu al doen wat jij graag wilt bereiken. Hun werk en denkniveau zal jou ook anders laten denken en wellicht ander beslissingen laten nemen over je toekomst.

Kijk goed naar de ‘gewoonte’ beslissingen die je neemt, helpen die standaard beslissingen je of niet?

Welke gewoonte je nu ook hebt, alles gaat over het dagelijkse proces, je terugkerende gedrag.

Waarom is dit waar? Het resultaat van je terugkerende gedrag is in essentie de optelsom is van je gewoonten.

  • Hoe in vorm of uit vorm ben je? Is een resultaat van je gewoontes.

  • Hoe gelukkig of ongelukkig ben je? Is een resultaat van je gewoontes.

  • Hoe succesvol of niet succesvol ben je? Is een resultaat van je gewoontes.

Ten tweede, kom in de flow.

Je kunt een strategie toepassen door een omgeving te ontwerpen waarin het een goede gewoonten wordt om ‘in de flow’ te komen.

Als je eens goed kijkt naar je werkdag en bepaald wie of wat ervoor zorgt dat je niet in je flow komt. Of wanneer je juist wel heel lekker aan het werken bent, zonder besef van tijd met een super goed gevoel. Doe eens een flowtest en onderzoek voor jezelf wanneer je het best in je flow werkt.

We zien tegenwoordig steeds vaker mensen werken met koptelefoons op. De keuze voor kantoortuinen is voor veel mensen niet de beste werksituatie om in de flow te komen. Bedenk hoe dit voor jou in je huidige werk situatie is.

Je mobiele telefoon en je e mail Inbox zijn ongetwijfeld enorme verstoorders van je Flow, beperk jezelf met tijd die je besteed aan email en de flow zal makkelijker ontstaan.  Werk bijvoorbeeld maximaal 3 uur met je inbox actief en werk 5 uur aan je flow.  

Ontwerp waar mogelijk je gewoonten zodat ze passen in de stroom van jouw huidige werk en leefpatronen.

Ten derde, stop de negatieve invloeden

Beoordeel de negatieve invloeden in je omgeving. Je kunt ook de negatieve invloeden in je omgeving verminderen. Je kunt het bijvoorbeeld eenvoudiger maken ongezond voedsel te vermijden door ze op minder zichtbare plaatsen op te slaan. (Voedingsmiddelen die op ooghoogte worden geplaatst, worden meestal vaker gekocht en gegeten.)

Gebruik eens de KonMari methode van Marie Kondo eens op je werkplek, is alles wat er ligt, op je bureau in de laden, in de omgeving van je bureau. In je kantoor nog nodig, krijg je er nog steeds positieve energie van? Of kun je beter schoon schip maken en zorgen dat al die opgebouwde negatieve energie verdwijnt.

Bedenk of je die personen die je in je omgeving hebt, die je energie kosten, die altijd in problemen denken, die gedrag bij je activeren waar je eigenlijk niet blij van wordt, nog zo vaak wilt spreken?

Omring je met mensen die je helpen om je leven in te richten zoals jij het graag wilt, die je energie geven. En die je gezonde gedrag activeren.

Het geluk van je Omgeving

We geven snel de schuld aan onze omgeving als het slecht gaat. Als je een baan verliest, komt dat omdat de economie slecht is. Als je een spel verliest, komt dat omdat de scheidsrechter slecht was. Als je te laat bent om te werken, komt dat door het verkeer.

Wanneer we echter winnen, negeren we die omgeving ineens volledig. Als je een baan krijgt, komt dat omdat je getalenteerd en aardig was. Als je een spel wint, komt dat omdat je beter hebt gespeeld. Als je vroeg bent voor een vergadering, komt dat omdat je georganiseerd en snel kunt werken.

Het is belangrijk om te onthouden dat de omgeving ons goede gedrag en ons slechte gedrag stimuleert. Mensen die zich gemakkelijk aan goede gewoonten houden, hebben vaak baat bij een omgeving die dat gedrag gemakkelijker maakt.

Als je op je werk door middel van teksten op de muren steeds herinnerd wordt aan de Missie van het bedrijf helpt je dat om die missie steeds in je denken mee te nemen.

Dit kun je thuis ook doen, welke missie heb je voor jezelf bepaald en hoe kun je die steeds zichtbaar in je huis krijgen. Dit kan ook met papier, je hoeft niet op elke muur je missie te verven 😊

Het leven is een spel en als je betere resultaten gedurende een langere periode wilt garanderen, is de beste aanpak om het spel te spelen in een omgeving die jou bevalt. Winnaars winnen vaak omdat hun omgeving het winnen gemakkelijker maakt.