Een quick service restaurant nieuwe stijl

minder afval en minder van alles dat niet nodig is

Sunset Boulevard

Ben je een fastfoodliefhebber in Nederland en op zoek naar iets nieuws en spannends? Zoek niet verder dan Sunset Boulevard, de Deense fastfoodketen die Europa graag verovert. Met een focus op verse ingrediënten, unieke smaken en toewijding aan kwaliteit, is Sunset Boulevard de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een heerlijke, bevredigende fastfoodervaring.

Sunset Boulevard, opgericht in 1996, is uitgegroeid tot een van de meest populaire fastfoodketens in Denemarken, met meer dan 40 locaties in het hele land. Nu wil het bedrijf uitbreiden naar Nederland en zijn unieke merk fastfood naar Nederlandse klanten brengen.

Wat maakt Sunset Boulevard zo speciaal? Om te beginnen zet het bedrijf zich in om alleen de meest verse ingrediënten te gebruiken in zijn menu-items. Al het vlees is afkomstig van Iers, gras gevoerd vee dat minimaal gras heeft 10 maanden per jaar.  En de klassieke hamburgerbroodjes zijn afgeleid van een speciaal Italiaans recept en zijn dat ook gebakken in een steenoven.

Duurzaamheid

Het bedrijf heeft ook een focus op duurzaamheid, het gebruik van milieuvriendelijke verpakkingen en het nemen van maatregelen om voedselverspilling tegen te gaan. Het is niet alleen een plek waar gasten kunnen genieten van uitstekend, voedzaam voedsel. Sunset Boulevard vindt het belangrijk dat het ook een plek is waar het fijn is om tijd door te brengen en te ontspannen. De gasten zich welkom, gezien en gehoord voelen te allen tijde verwend.

Maar het is niet alleen de kwaliteit van de ingrediënten die Sunset Boulevard onderscheidt, het zijn ook de unieke smaken en combinaties die het bedrijf aanbiedt. Van klassieke burgers en friet tot meer unieke items zoals de Hot Beef sandwich en de Chicken Caesar Wrap, er staat voor elk wat wils op het menu. En met de focus op gezonde, uitgebalanceerde maaltijden, biedt Sunset Boulevard ook tal van Vegan burgers, salades en andere lichtere opties voor klanten die op zoek zijn naar iets gezonds.

Een ander belangrijk aspect van de Sunset Boulevard ervaring is de toewijding van het bedrijf aan Duurzaamheid. Het doel is meer natuurlijke voedselproductie en een duurzame eetcultuur. Kwaliteit, zorg en respect voor dier en natuur staan voorop.

Wat kunnen Nederlandse franchisenemers en gebiedsontwikkelaars verwachten van een potentiële locatie van Sunset Boulevard in Nederland? Eerst en vooral kunnen ze zich verheugen op dezelfde hoogwaardige ingrediënten en unieke smaken die de keten zo populair hebben gemaakt in Denemarken. Maar ze kunnen ook een bedrijfscultuur verwachten die kwaliteit en klantenservice boven alles stelt.

Area developer

Ben jij de franchisenemer of Area Developer voor Nederland en wilt je een fris, opwindend fastfoodconcept op de markt brengen, dan is Sunset Boulevard de perfecte keuze. Met zijn focus op verse ingrediënten, unieke smaken en toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid, is Sunset Boulevard klaar om in Nederland te starten.

Dus maak je klaar om het beste fastfood te ervaren dat Nederland ooit heeft gezien – en mis je kans niet om deel uit te maken van de Sunset Boulevard-franchisefamilie. Met zijn bewezen staat van dienst van succes in Denemarken en toewijding aan kwaliteit en innovatie, is Sunset Boulevard de perfecte partner voor iedereen die zijn stempel wil drukken in de fastfoodindustrie.

Wat kun je verwachten?

Key Business concept

Wat Sunset Boulevard belangrijk vindt, is de drang om te bewijzen dat quick service nog beter kan. Het eten wordt vers bereid, alleen gemaakt wanneer de bestelling wordt geplaatst – met uitstekende ingrediënten en smaak die beter is dan die van onze concurrenten.

Bij alles wat wij maken, vinden we de perfecte balans tussen versheid en efficiëntie.

We leven in een wereld waarin alles groter moet. Bij Sunset Boulevard houden we echt van
het wanneer sommige dingen een beetje kleiner worden. We geloven dat is de weg vooruit als het gaat om nemen zorg voor ons milieu: minder wegwerpplastic, minder verpakking, minder afval en minder van alles wat is niet nodig.
Ons doel is meer natuurlijke voedselproductie en een duurzame eetcultuur. Kwaliteit, zorg en respect voor dier en natuur staan voorop.

Minder wegwerpplastic en minder verpakkingen Wij zijn de eerste fastfoodketen die hiermee in 2020 aan de slag is gegaan, het proces van het stoppen met plastic.

Tot ziens 3 miljoen rietjes, 3 miljoen frisdrank deksels, 150.000 plastic saladebakjes, 150.000 plastic messen, 150.000 plastic vorken en 150.000 plastic lepels per jaar – Afscheid van meer dan 6 miljoen stukjes wegwerpplastic.

Het Restaurant

De restaurants zijn plekken waar het leuk is om tijd door te brengen en te ontspannen.

Onze gasten moeten zich altijd welkom, gezien, gehoord en in de watten gelegd voelen.

Onze kenmerken zijn hoffelijkheid, doorzettingsvermogen en het vermogen om out of the box te denken.

Digitale Platforms

Bij digitalisering en technologie gaat het erom alles een beetje gemakkelijker en sneller te maken dan verwacht, waar niet alleen de gasten, maar ook wij van profiteren.

Het digitale online platform van Sunset Boulevard is een echte omzet boost gebleken. Het maakt het makkelijker om meer orders te ontvangen en te verwerken.

Digitale product Sunset TOGO 

Dit betekent dat je kunt u het eten online bestellen en het wordt bij je afgeleverd op de parkeerplaats bij jouw auto. Geen wachtrij in de drive thru meer!

Abonnement 

De abonnementen business maakt een snelle ontwikkeling door. Sunset is de eerste franchise in de branche om “burgers met abonnement” aan te bieden.

Een abonnees betalen een maandelijkse vergoeding om toegang te krijgen tot een vaste korting van 30-50%.

Hoe kunnen gasten hiervan profiteren?

Het geeft hen het gevoel van een koopje. Makkelijke, handige oplossing. De abonnementskosten worden automatisch afgeschreven en het aankoopproces duurt slechts een paar klikken.

Hoe kan het bedrijfsleven hier voordeel van hebben?

Absolute groei op basis van frequentie. Absolute toename van omzet en contributiemarge als gevolg van verhoogde frequentie en abonnementskosten. Verhoogde marktaandelen.

Gasten kunnen niet noodzakelijkerwijs meer fastfood eten – ze moeten gewoon voor Sunset kiezen Boulevard iets vaker. Verhoogde loyaliteit. De inzet van een abonnement optie zal loyaliteit creëren.

 

Sunset Boulevard start graag groots!

Sunset Boulevard heeft zorgvuldig onderzoek laten doen om vast te stellen wat de potentie van hun formule is in de Nederlandse fast foodmarkt.

De potentie is groot en zorgvuldig in kaart gebracht. Een Area Developer voor Sunset Boulevard zal dan ook gevraagd worden om in een korte termijn meerdere locaties te openen. Dit is te realiseren door in eerste instantie een aantal eigen vestigingen te openen in het afgesproken gebied.

Wat kun je als Area developer verwachten?

Sunset Boulevard  werkt voortdurend aan het stroomlijnen van de franchise en de manier waarop we samenwerken: deels om economische groei te creëren en deels om een oprechte ambitie te realiseren om een duurzame werkplek en een optimale omgeving voor de hele mens te creëren.

Continue begeleiding vanuit uw vaste, aangesloten franchiseconsultant die ruime ervaring heeft in het optimaliseren van sales, operations en het concept.

Operations Manual waarin processen en ‘best practice’ worden beschreven.
De MySunset app voor communicatie met een geïntegreerde opleidingsacademie op basis van het Operations Manual. Badges en punten zorgen voor een gezonde concurrentie tussen medewerkers.
Eigen management trainingsprogramma met ECTS-punten.
Talent- en medewerkers ontwikkelingsacademie.

Investering

Afhankelijk van de start die gemaakt wordt zijn er verschillende financiële modellen te bespreken.

Franchisevergoeding

Sunset Boulevard werkt met een entree Fee van: € 135.000.-

Franchise Fee van 6%

Marketing Fee van 5%

Kosten zijn voor gebruik van de software en marketing.

In overleg is het mogelijk om administratie – salarisadministratie, financiën, IT en rapportage in te kopen.

 

Franchise overeenkomst

De startersovereenkomst kent een looptijd van 5 tot 7 jaar, afhankelijk van de huurovereenkomst.

Procedure

Sunset Boulevard heeft aan Franchise Match gevraagd om de Nederlandse markt te ontwikkelen. We starten dan ook met de procedure bij Franchise Match waar Jack Weber je graag uitgebreid informeert.

 

Ik wil graag meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij Sunset Boulevard?

Stuur dan een e-mail naar:

Jack.weber@tachyons.nl

of bel: 06-12551487 (Jack Weber)

Waar open je een Sunset Boulevard restaurant?

Sunset Boulevard kun je op verschillende locaties starten.

De locatie waar we denken dat de beste start mee te maken is een locatie met Drive Thru. Naast afhalen, het restaurant, is ook de unieke Sunset to go optie goed in te zetten. Andere locaties zijn de stadslocaties waar in binnensteden of in Malls restaurants prima tot hun recht komen.

Uniek onderdeel van elke Sunset Boulevard is dat voor de sfeer gebruik wordt gemaakt van lokale elementen. Unieke gebouwen in een stad of een unieke foto van de omgeving.

 

 

Wil je meer informatie over deze formule, vraag hier de brochure aan.